Blogs van Marieke

Ronda

In oktober 2023 hebben wij vanuit Casa Mijas Ronda bezocht, één van de mooiste steden in Andalusië. De heenweg zijn we via Marbella gereden, een prachtige bergweg en de terugweg via Coin, deze weg is aanzienlijk vlakker en makkelijker te rijden.

Lees meer...

Mijas Pueblo

Mijas Pueblo...
De eerste keer dat wij hier op bezoek waren toen wij in Casa Mijas logeerden, werden wij verliefd op dit prachtige dorpje met zijn witte huisjes en met een prachtig uitzicht op de Costa del Sol.

Lees meer...

Museum Engelandvaarders

Wat weet jij over de Engelandvaarders? Voor wie het woord “Engelandvaarders” niets zegt, hierbij een korte uitleg. Een Engelandvaarder ontsnapte in de 2e Wereldoorlog uit bezet Nederland om zich in Engeland aan te sluiten bij...

Lees meer...

Camino Del Rey

In februari 2022 toen wij nog helemaal geen plannen hadden om een appartement in Spanje aan te schaffen, maar wel op vakantie waren in La Cala de Mijas, hoorden wij van veel kanten “Ga de Caminito del Rey wandelen”. Dit is een spectaculaire wandeltocht vlakbij Málaga.

Lees meer...

Hoe het ooit begon ...

De voorgeschiedenis is dat onze boerderij (zo noemen wij het grote vakantiehuis) al ruim 400 jaar oud is en op sommige oude waterkaarten als “Bethlehem” benoemd staat. De boerderij is al meer dan 100 jaar in bezit van de familie Smit, de familie van mijn vader.

Lees meer...

De jeugd van Marieke

Op 30 juli 1961 werd ik thuis geboren en ja, ik kwam ter wereld in wat nu de keuken is in de boerderij. De keuken was indertijd de slaapkamer van mijn ouders. Ik was de 4e op rij (meisje, jongen, jongen, meisje), na mij kwam er nog een lief klein zusje.

Lees meer...
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Ok