Blogs van Marieke

Ronda

In oktober 2023 hebben wij vanuit Casa Mijas Ronda bezocht, één van de mooiste steden in Andalusië. De heenweg zijn we via Marbella gereden, een prachtige bergweg en de terugweg via Coin, deze weg is aanzienlijk vlakker en makkelijker te rijden.

Lees meer …

Mijas Pueblo

Mijas Pueblo...
De eerste keer dat wij hier op bezoek waren toen wij in Casa Mijas logeerden, werden wij verliefd op dit prachtige dorpje met zijn witte huisjes en met een prachtig uitzicht op de Costa del Sol.

Lees meer …

Museum Engelandvaarders

Wat weet jij over de Engelandvaarders? Voor wie het woord “Engelandvaarders” niets zegt, hierbij een korte uitleg. Een Engelandvaarder ontsnapte in de 2e Wereldoorlog uit bezet Nederland om zich in Engeland aan te sluiten bij...

Lees meer …

Camino Del Rey

In februari 2022 toen wij nog helemaal geen plannen hadden om een appartement in Spanje aan te schaffen, maar wel op vakantie waren in La Cala de Mijas, hoorden wij van veel kanten “Ga de Caminito del Rey wandelen”. Dit is een spectaculaire wandeltocht vlakbij Málaga.

Lees meer …

De Waterleidingduinen

Hou je van wandelen? Zelf wandel ik heel veel in onze prachtige duinen, richting Noordwijk en helaas niet zo veel in onze Amsterdamse Waterleidingduinen. De reden hiervan is, dat dit een beschermd duingebied is waar honden niet zijn toegestaan.

Lees meer …

Strandreservaat Noordvoort

Wist je dat... wij op het strand tussen Langevelderslag en Zandvoort een strandreservaat van 3 km lang hebben? 'Noordvoort' is een stuk kust, vrij van wandelaars en honden , hier krijgt de natuur meer rust en ruimte. Misschien spot je wel een zeehond!

Lees meer …
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Ok