Blogs van Marieke

Strandreservaat Noordvoort

Blog1 natuur foto1 300x300

Wist je dat... wij op het strand tussen Langevelderslag en Zandvoort een strandreservaat van 3 km lang hebben? 'Noordvoort' is een stuk kust, vrij van wandelaars en honden , hier krijgt de natuur meer rust en ruimte. Op de top van de duinen is een wandelpad aangelegd, hier lijn je je hond aan en zo kun je het reservaat vanaf de duinen bekijken. Misschien spot je wel een zeehond!

Noordvoort is een uniek strandreservaat midden in de Randstad. Je vindt dit strandreservaat tussen Langevelderslag (ons strand) en Zandvoort (tussen de strandpalen 73 en 70). Hier krijgt de natuur voorrang en kun je tegelijk bekijken wat dit betekent. Het is een stukje puur natuur strand, zonder hekken, vuilniszakken. De wind, het zand en het water hebben hier vrij spel. Het is een rustplaats voor vogels die de Noordzee kust aandoen en ook een plek waar zeehonden aan land kunnen komen.

Wat is er ook zo uniek aan dit stukje strandreservaat? Je mag hier, via een struinpad, wandelen op de zeereep. Dit is uniek in Nederland. Je loopt over de buitenste duinenrij, wat echt nergens anders in Nederland is toegestaan, vanaf dit pad en de drie uitkijkpunten die je tegen komt, kun je vogels en misschien toch die zeehond spotten.

Tijdens de wandeling op de zeereep ervaar je aan de ene kan de Noordzee en aan de andere kant de prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen. Haal diep adem en geniet van de weidsheid, de frisse zeewind en bijzondere dieren en planten. Ben je lekker uitgewaaid, loop dan nog even langs bij Buitenplaats Nederzandt bij het Langevelderslag voor je wijntje, biertje of een lekkere cappuccino of chocolademelk met slagroom.

Kom ook genieten van de strand en de duinen en boek snel jouw weekendje of weekje weg!

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Ok