Blogs van Marieke

Ontdek de magie van Mijas Pueblo

Mijas Pueblo... de eerste keer dat wij hier op bezoek waren toen wij in Casa Mijas logeerden, werden wij verliefd op dit prachtige dorpje met zijn witte huisjes en met een prachtig uitzicht op de Costa del Sol.

Mijas is een wit stadje met Arabische structuur, gelegen op slechts 18 kilometer van Casa Mijas. Met recht kun je dit stadje een witte parel in de bergen noemen. Via het steile pad naar dit dorpje word je begroet met rode bloemen in blauwe potten die overal aan de buitenmuren hangen.

maijas pueblo lisanneWat is er te doen in Mijas Pueblo, dit unieke witte stadje?

Natuurlijk vind je hier de unieke ‘ezel-taxi’s’, populair onder toeristen uit de hele wereld en waar het dorpje ook om bekend staat.

Plaza de Toros Mijas is een kleine stierenarena en een historisch monument. Deze stierenarena werd in 1900 gebouwd en is ovaal en niet rond zoals de meeste arena’s. Je vindt de Plaza de Toros in het centrum van Mijas Pueblo.

Bijzonder is ook de oude Arabische muur met diverse mooie uitkijkpunten zoals Mirador de la Sierre en Santuario de la Virgen de la Pena. Er is een mooi verhaal te vertellen over deze kapel, die het Heiligdom van de Maagd van de Rots heet. In de 16e eeuw zagen kinderen elke dag hoog op een rots een duif zitten. Ze vertelden hun vader, die metselaar was, over de duif. De vader besloot op onderzoek uit te gaan en wat bleek, de rots was hol. De metselaar begon te graven en in de rots vond hij enkele religieuze voorwerpen én het beeld van de Maagd aan. De Maagd verteld hem dat hij op deze plek een kapel moest bouwen.

Ook kun je de kleinste chocoladefabriek ter wereld bezoeken. Hier worden alleen lokale natuurlijke ingrediënten gebruikt van de beste kwaliteit. Je kunt ook deelnemen aan leuke activiteiten.

De wandelaars komen ook aan hun trekken. Ontdek de prachtige wandelpaden van het mooi uitgestippelde Red de Senderos de Mijas. Zo kun je op een fantastische manier de mooie natuurlijke omgeving van Mijas ontdekken en ervan genieten. Vertrekpunt is het uitkijkpunt van het dorp of de Mirador de Mijas Pueblo.

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Ok