Blogs van Marieke

Camino Del Rey: de Koningswandeling in Spanje

Camino 1 400In februari 2022 toen wij nog helemaal geen plannen hadden om een appartement in Spanje aan te schaffen, maar wel op vakantie waren in La Cala de Mijas, hoorden wij van veel kanten “Ga de Caminito del Rey wandelen”. Dit is een spectaculaire wandeltocht vlakbij Málaga.

Tsja, omdat ik een wandelfanaat ben, liet ik me dat geen twee keer zeggen.

Even wat achtergrond informatie. El Camino del Rey, de Koningswandeling of El Caminito del Rey, het Koningspaadje, is een wandelpad dat loopt van Álora, vlakbij Málaga naar Campillos door de El Chorro-kloof. Het wandelpad is drie kilometer lang en maximaal een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de rivier ‘El Chorro’ tegen de rotswanden.

Camino 5 400

Begin 1900 wilde men spullen tussen de Choro- en de Gaitanejowatervallen transporteren voor de bouw en het onderhoud van hydraulische centrales aan beide kanten van de watervallen. Het pad werd in 1905 geopend. De naam Camino del Rey is ontstaan omdat Koning Alfons XIII het pad heeft gebruikt om de dam Conde del Guadalhorce te openen. Daarna stond het pad bekend als Koningspad.

In der loop van de tijd raakte het pad in in verval, maar in 2014 werden de restauratiewerkzaamheden gestart en in maart 2015 werd het pad heropend en is nu een ware toeristische attractie.

Camino 3 400

Het pad heeft eenrichtingsverkeer vanaf de noordelijke kant (ingang) naar de zuidelijke kant (uitgang). Wij hebben onze auto bij de uitgang geparkeerd en zijn met de bus vervoerd naar de noordelijke kant, de ingang. De totale wandeling is ongeveer 5 kilometer.

Het was lastig om een “los” kaartje aan te schaffen voor de Camino del Rey.
Wij hebben tickets online geboekt en zijn met een gids mee gegaan. Dit was verrassend leuk omdat je ook veel achtergrond informatie hoort van de gids.

Het kan best wel heel erg druk zijn bij de ingang, vandaar dat wij de auto bij de uitgang hebben geparkeerd. Ga niet in de rij staan voor de kassa als je een kaartje hebt, vraag waar je moet verzamelen als je al een ticket hebt. Ik moet zeggen, het was wat “Spaans” rommelig bij de ingang, echter, uiteindelijk kwam het goed en mochten we een leuk haarnetje en een helm opzetten.

En het was niet overdreven, het is en blijft een prachtige wandeling.

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Ok