Vakantiewoning Ruigenhoek

De omgeving

Vakantiewoning Ruigenhoek ligt middenin het hart van de Bollenstreek, vlakbij de badplaatsen Noordwijk en Zandvoort. Lekker uitwaaien op het strand Langevelderslag (4 kilometer) en het Noordwijkse strand (10 kilometer) of ongestoord wandelen, fietsen of paardrijden door het lange duin- en bosgebied. In het voorjaar geniet je  in de hele streek van de mooie kleuren van de tulpen, narcissen en hyacinten.

Rustzoekers kunnen binnen 10 wandelminuten de Amsterdamse Waterleidingduinen betreden (ca. 3.400 ha). Door dit flora- en faunarijke duingebied kun je wandelen naar het strand bij Langevelderslag of zelfs naar Zandvoort. Ook de Kagerplassen bij Warmond is een aanrader, hier is het mogelijk om met een sloep naar Leiden te varen.  

Ben je meer geïnteresseerd in musea of een stedenbezoek? Historisch Haarlem, studentenstad Leiden en de culturele hoofdstad Amsterdam, evenals Den Haag en Rotterdam zijn per auto of openbaar vervoer prima te bereiken. Natuurlijk bieden deze steden ook voor de winkelliefhebbers een uitkomst.

In de zomer kun je flaneren over de boulevard van Noordwijk, met zijn vele gezellige restaurantjes en trendy beachclubs of genieten van het bruisende uitgaansleven van Noordwijk aan Zee. De herfst- en winterperiode leent zich bij uitstek voor een  strandwandeling bij het Langevelderslag. Verwen jezelf met een heerlijke kop cappuccino bij Beachclub Nederzandt en ontspan daarna optimaal in je eigen sauna (bij de grote vakantiewoning) of buiten bij de houtkachel.