• 085c85e272945430feb0521f0658a5d3.jpeg
    085c85e272945430feb0521f0658a5d3.jpeg

Activiteiten in de buurt

Golf

Je bevindt je middenin Costa del Golf zoals de Costa del Sol ook wel wordt genoemd, met 77 golfbanen in Andalusië. Je woont binnen de drie lussen van 18 holes van Golfresort Cala de Mijas en in de directe omgeving heb je keuze genoeg qua golfgebied. Om er een paar in de buurt op te noemen: Santana Golf, Chaparral Golf Club, Calanova Golf Club en Cabopino Golf club. Op golfgebied is het hier nooit saai! Bekijk de VVV info m.b.t. alle golfbanen.

Wandelen

Het achterland van de Costa del Sol is heuvelachtig en biedt mooie natuur. In de buurt kun je wandelen bij Sierra de Mijas (de berg van Mijas). In Cala de Mijas aan het strand is een prachtig houten vlonderpad gemaakt, waar je lekker langs het strand kan wandelen. Ook de Caminito del Rey, de Koningswandeling, is een bezoek waard. Een prachtige tocht door rotsachtig gebied.

Bezienswaardigheden

Het witte dorpje Mijas Pueblo Blanco is gesitueerd in het hartje van de Costa del Sol. Je vindt Mijas Pueblo op de helling van de bergketen. Het oude deel van het dorp met zijn witgekalkte huizen is typisch Andalusisch. Je hebt hier bovendien een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee. Je vindt hier ook een oude Moorse muur en prachtige tuinen. Tip: Met de ezeltaxi kun je het dorp op een originele manier verkennen. Ontdek Mijas aan boord van een 100% elektrisch voertuig (Tuk Tuk) tijdens een duurzame en grappige sightseeingtour. Je hebt de keuze uit drie rondleidingen. Hoe Spaans wil je het hebben? Een flamengo show is prachtig om te zien. Iedere woensdag om 12.00 uur. Check de tijd! Bezoek Málaga met zijn mooie historische centrum. Boek een fietstour met Baja Bikes en ontdek alle hoogtepunten van deze prachtige stad. Of… bezoek Málaga laat in de middag, flaneer door de steegjes en eet buiten bij één van de vele gezellige restaurantjes.

Kinderen

De ezeltaxi is geboren als een toeristische attractie in de jaren ’60. De arbeiders keerden terug op hun ezels naar huis en werden volop gefotografeerd door toeristen. Wat bleek… de fooi die zij ontvingen was meer dan hun dagloon, vandaar de geboorte van De Ezel Taxi Service
Binnen een kwartiertje rijd je naar Aquamijas. Hier vind je 34.000 vierkante meter met: golfslagbaden, waterglijbanen, speeltuin en picknickplaatsen.
En… je kunt natuurlijk ook gewoon naar het strand met de kinderen. Bouw een mooi zandkasteel, daar zijn ze de hele dag zoet mee.  

Musea

In Mijas zijn ook enkele interessante musea. In het Historisch museum kun je alles vinden over het Mijas van gisteren zoals landbouw- en visgereedschap, oliemolens en een wijnkelder. Het Caravan Museum  is een museum met een miniaturencollectie. Alledaagse materialen zijn gebruikt om de miniaturen te maken zoals krijtjes, zeepjes, spelden tandenstokers etc. Het CAC (Contemporary Art Centre) museum in Mijas is een museum voor hedendaagse kunst met meer dan 400 kunstwerken van eersteklas kunstenaars zoals: Pablo Ruiz Picasso en Salvador Dali. En dan hebben we nog de "Torre Batería" in La Cala, in de volksmond bekend als "Torreón de la Cala" ook bekend als De Wachttoren met drie tentoonstellingszalen t.w. de kustbewaking, hulde aan de vrijheid en de hal van de traditionele visserij.  

Marktjes

In Cala de Mijas kun je op diverse dagen markten bezoeken. Onze “gewone” markt, een markt met handgemaakte zaken, de zgn. “hand craft market” en een biologische markt. Altijd gezellig om op de markt rond te struinen. 

 

DIRECT RESERVEREN

of bel +31 (0)6 28 18 87 71

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Ok