Blogs van Marieke

De Amsterdamse Waterleidingduinen

Adembenemende vergezichten

Hou je van wandelen? Zelf wandel ik heel veel in onze prachtige duinen, richting Noordwijk en helaas niet zo veel in onze Amsterdamse Waterleidingduinen. De reden hiervan is, dat dit een beschermd duingebied is waar honden niet zijn toegestaan. En aangezien onze viervoeters ook graag bewegen, zoek ik vaak een ander stukje duin op.

Maar… Als ik wel eens in de Waterleidingduinen loop, dan verbaas ik me altijd nog wat een prachtige “achtertuin” ik heb. Dit duingebied is ingericht voor de winning van drinkwater voor de stad Amsterdam en strekt zich uit tussen Zandvoort en de Langevelderslag, “ons” strand en behoort bij de gemeente Noordwijk. Een leuk weetje is dat er jaarlijkse vijftig miljoen kubieke meter drinkwater door dit 3400 hectare grote gebied stroomt.

Onze wellnesslodge in Nederland ligt aan de grens van het meest zuidelijke puntje van de Amserdamse Waterleidingduinen. Je wandelt vijf minuutjes naar de ingang en hier aangekomen kun je in een uurtje naar de zee wandelen en in twee uurtjes naar Zandvoort.

Blog waterleidingduinen 3 400x300Op de website van Waternet kun je veel verschillende wandelingen vinden. Je kunt natuurlijk ook op de bonnefooi gaan, in jouw vakantiehuis ligt een wandelkaart van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Onderweg spot je veel hertjes, soms wel eens een vos en ben je een vogelaar, dan kom je ook heus aan je trekken.
T I P ! Ga bij zonsopgang de duinen in en waan je alleen op de wereld.

Enne….om deze prachtige duinen een financieel hart onder de riem te steken, koop even een kaartje via de website van Waternet. De duinen zijn je dankbaar voor jouw bijdrage.

Veel wandelplezier!

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Ok